Graviranje

Graviranje

Lasersko graviranje

Lasersko graviranje je jedna od najnovijih tehnologija koja omogućava izradu najzahtevnijih proizvoda. Velika preciznost ove tehnologije omogućava obeležavanje sitnih delova, kao i izrezivanje raznih oblika.

Lasersko graviranje, tj. lasersko markiranje podrazumeva ispisivanje serijskog broja, oznake, barkoda, naziva firme ili logotipa firme na površinu proizvoda ili ambalaži proizvoda.

Lasersko graviranje je ekonomično, trajno, otporno na UV zračenja, hemikalije, praktično neizbrisivo i može se oštetiti samo trenjem ili grebanjem. Dubina, boja, i dimenzije se mogu podešavati.

Pored metalnih proizvoda, takođe i proizvodi od nemetala se mogu gravirati. U tu grupu ubrajaju se razne vrste plastike, keramika, kamen, mermer. Lasersko graviranje nemetalnih površina tehnoloski je identično kao i graviranje metala. Gravure su jasne, vidljive i dugovečne.

Lasersko sečenje

Lasersko sečenje se vrši na taj način tako što se kontrolisanjem izlazne snage lasera materijal topi, ostavljajući visoko kvalitetne ivice. Lasersko sečenje se može raditi na raznim materijalima poput papira, klirita, kože, gume, plute…
 
Izbor tehnologije laserskog sečenja zavisi od debljine i vrste materijala, kao i zahtevima klijenata.
 
U praski lasersko graviranje i sečenje se može vršiti na: privescima, metalnim upaljačima, rokovnicima, olovkama, čašama, pljoskama, oružiju, nakitu, natpisnim pločama, plaketama, priboru za ručavanje ili predmetima po Vašoj želji koji su izrađeni od materijala koji su pogodni za graviranje ili sečenje.

CNC graviranje

CNC (Computer Numerical Controlled) graviranje i sečenje podrazumeva izuzetno precizno kompijuterski vođeno graviranje na raznim materijalima kao što su: aluminijum, mesing, krilit, plastika, prohrom, drvo, pleksiglas…

CNC graviranje se zasniva na graviranju slika, teksta, obradi materijala ili sečenju kontura predmeta koje su zadate u programu računara.

Mogućnosti CNC graviranja su neograničene. Vršimo graviranje upaljača, olovaka, privezaka, nakita, satova, noževa, natpisnih tabli, raznih alata, table za ulice i kućne brojeve itd. 

Kvalitetna štampa učiniće da vaš brend izgleda prepoznatljivo.

Nastali smo davne 1990. godine u Beogradu kao porodična preduzetnička ideja.  Naš poslovni koncept se zasniva na uvođenju novih tehnologija i inovacija u oblasti grafičke industrije.

Posetite nas na društvenim mrežama

  • 011/3941-911
  • 069/3941-911
  • office@borotehna.rs
  • Radomira Markovića 22,
    11042 Beograd, Banjica

Radno vreme

  • Ponedeljak - Petak: 08:00 - 16:00h
  • Subota: 08:00 - 15:00h